Herkes için uygun öneriler sunacağız sizlere. Günlük sağlıklı beslenme programımız nasıl olmalı. Gün içinde neyi ne zaman tüketmeliyiz kafamız karışık ise sizlere öğünlere bölünmüş saatlerde neler yemeniz gerektiği ile ilgili bazı ipuçları sunacağız. Zaten diyet listelerinde de aynı oran var yalnız herkesin kendi bünyesine göre porsiyonlar belirleniyor. Bazılarımız 6 yemek kaşığı sebze ile doyması ve yeterli olması bekleniyor. Bazılarımız için de 4 yemek kaşığı sebze yemeği uygun oluyor. Fazla kilo olarak belirlediğiniz kısım az ise az yemek yiyeceksiniz.
SABAH
Güne sıvı tüketerek başlayın
Sabah uyandığınızda bir bardak su içtikten sonra, limonlu ılık su hazırlayın. Limonlu su, vücudunuzun pH dengesini sağlaması için iyi bir başlangıç olacak.
Şekersiz kahve
Kahve keyfinizi tatlandırıcı içermeyen sade kahveden yana kullanın.
İşlenmiş karbonhidratlardan uzak durun
Pastane ürünleri sabah kahvaltınız için iyi bir seçenek değil. Güne karbonhidratla başlamak istiyorsanız lifli gıdalara yönelin. Enerji seviyenizi yükseltmek ve sindiriminizi kolaylaştırmak için ideal bir seçim olur.
ÖĞLEN
Yeşil çay için
Sürekli kahve içmek, gerginliğe ve odaklanma sorunu yaşamanıza neden olabilir. Onun yerine antioksidan yönünden zengin olan yeşil çayı tüketin.
Soslardan uzak durun
Soslar yediklerinize ekstra lezzet verse de sağlıklı bir beslenme olmadığı kesin. Eğer tabağınızda farklı bir tat istiyorsanız baharatlara yönelin.
Bol yeşillik tüketin
Söz konusu öğlen yemeği olduğunda tabağınızda mutlaka yeşilliklerin olmasına özen gösterin.
AKŞAM
Meyve tüketin
Yemekten sonra tatlı yerine taze meyveler ve bir parça bitter çikolata tüketmeye çalışın.
Su hep yanınızda olsun
Su içmek sağlıklı beslenmenin en önemli anahtarı. Sabahları enerjik ve berrak bir zihinle uyanmak istiyorsanız uykunuzun arasında dahi olsa su tüketmeye özen gösterin.