Sebze Tohumu Çeşitleri Nasıl Ayrılır?

Merhaba, sizlere bu yazımızda sebze tohumu çeşitlerinden bazılarını tanıtacağız. Sebze tohumları nasıl görünür resimlerini ekleyerek tohumları tanımanızı sağlayacağız.

Öncelikle salatalık tohumu ile başlayalım. Salatalık tohumu salatalığın içinde bulunan çekirdekleridir. Köy salatalığı ve tohumunun resimlerini aşağıda görüyorsunuz.

Salatalık oldukça fazla yetişmektedir. Çok fazla ürün verir çabuk büyür gözünüz sürekli üzerinde olmalıdır. Tohumluk olarak verdiği ilk ve ikinci ürün koparılmaz üzerinde bırakılır. Tohum olarak ekilecekse en uygun Ekim ayıdır. Fide olarak ekilecekse Nisan ayının sonundan Haziran ayının sonuna kadar ekebilirsiniz.

Domates tohumu da eğer domates hibrit tohum ile üretilmemiş ise kendi çekirdekleri çıkarılarak kurutulur bu şekilde tohum olarak saklanır. Şimdi sizlere domates tohumu resmini de sunuyoruz.

Domates tohumları ekildikten sonra 15-20 gün arasında çimlenmeye başlar. Domates tohumları filizlendikten sonra 5-10 cm arasına geldiklerinde ya daha büyük bir saksıya alınmalı ya da bahçeye ekilmeli. Domates sıcağı sever. Daha ayrıntılı bilgileri sitemizde de bulacaksınız.

Şimdi sizlere çok bereketli bir sebze olan taze fasulyeden bahsedelim. Kuru fasulye olarak yediğimiz taze fasulyenin içindeki taneleri onun tohumudur. Fasulyenin içinden çıktığında yumuşak bir yapıda olur ve serin bir yerde bekletildiğinde içindeki suyu kaybederek küçülür ve kurur bu şekilde sakladığımızda fasulye tohumu elde ederiz. Nemli bir toprağa 2-3 cm derine ekilir. Filizlendikten sonra köküne toprak doldurulur ve mutlaka yanına sarılacağı bir herek dikilir.

Şimdi sıra maydanoz tohumu görseline geldi. Maydanoz taze iken toplanır eğer birkaç dalını toplamadan bırakırsanız tohum verecektir. O tohumları toprağın yarım cm altına ekerek çimlendirebilirsiniz. Ekeceğiniz tüm tohumların ata tohumu yani hibrit olmadığına dikkat etmelisiniz yoksa sonuç alamazsınız.

Herkese bereketli hasatlar dileriz.

Bir cevap yazın