Tarımda Sebzeler İçin Doğru Gübreleme Nasıl Yapılır?

Merhaba, sizlerle iyi bir tarım toprağı oluşturmak için nasıl gübreleme yapılır, bitki yetiştirmek için kullanacağınız toprağı nasıl gübrelemelisiniz bu konular hakkında bildiklerimi paylaşacağım.

İyi bir gübre nasıl olur, doğru gübreleme nasıl yapılır sizlerle bildiklerimi ve tecrübelerimi paylaşacağım. Kendim geçen sene yanma işlemini yaptığım koyun gübresini 2 metre karelik bir alan ayarladım bahçemde ve bu alana videoda gördüğünüz kovadan 1 adet döktüm. Yaklaşık 20 kg lık bir kova elimdeki. Bunu bu alana döktüm ve çapalayarak toprağa karışmasını sağlayacağım. Üzerine biraz daha toprak ekleyeceğim ve sonra fidelerimi ekeceğim. Fideleri ektikten sonra fideler biraz kendine gelip geliştikten sonra bir kova gübreyi daha dökeceğim ve yine toprağı karıştıracağım.

Yanma işlemi dediğim işlem, gübreyi belli bir yerde istifleyip haftada bir suluyorum, 1 ay sonra fermantasyonunu tamamlamış oluyor ve gübremiz yanma işlemini tamamlıyor. Sizin ek bir şey yapmanız a gerek yok , tamamen kendiliğinden gerçekleşen bir olay. Bu işlem tamamlandıktan sonra gübrenizi ister çuvallayın ister istiflediğiniz yerde kalsın , gübremizi 1 yıl bekletiyoruz ki içindeki asit düzeyi azalsın o şekilde kullanırsanız daha faydalı olacaktır.

2 kova dökme süresini anlattık , 3. kovayı da meyve vermeye başladığı zaman dökeceğiz. İnek gübresi olursa eğer bir kova daha fazla koyabilirsiniz. İnek gübresi içindeki değerler daha azdır bu nedenle bir kova daha fazla kullanabilirsiniz. Benim bu ölçüm yaklaşık 2 metre kare bir alan için geçerli siz kendi alanınıza göre ayarlayabilirsiniz. Aynı oranda arttırarak kullanabilirsiniz.

Ata tohumları için sağlıklı beslenmek için çalışmaya devam. Herkese kolay gelsin. Bol bereketli mahsülleriniz olsun. Videolu anlatımımı da aşağıya bırakıyorum.

Bir cevap yazın