Tere nasıl ekilir sizlere püf noktalarını da belirterek anlatımını yaptığım videolu anlatımı yazımızın sonunda bulacaksınız.
Tere çok sağlıklı bir yeşilliktir. Faydalarından bir kaç tanesinden bahsedecek olursak;
- Tere kürü akciğerlerin temizlenmesine yardım eder. …
- Kemik sağlığını geliştirir. …
- Tere bağışıklık sistemini güçlendirir. …
- Kilo vermeyi kolaylaştırır. …
- Toksinlere karşı koruyucudur. …
- Tere C vitamini açısından zengindir. .
Kalp sağlığına iyi geldiği ve diyabet hastalarına da önerildiğini belirtmek isterim. Tereyi evde yetiştirebilirsiniz. Tere tohumu atalık tohum olarak elinizde mevcut ise ektiğiniz terelerden bir kaç tanesini tohumluk ayırıp böylelikle sürekli olarak tere otuna sahip olabilirsiniz.
Tere ekebilmemiz için öncelikle toprağımız çok güzel olmalı taşından topaklığından ayırın. Elenmiş toprak da kullanabilirsiniz. Toprağa erişiminiz yok ise evde saksıda yapmak istiyorsanız ve dışarıdan toprak bulamıyorsanız hazır toprak olan torf toprak da satın alabilirsiniz. Toprağınızın kum gibi akışkan olmasına özen gösterin tohumlar yeşerecek ve o küçücük tohumların ince kökleri toprak içinde rahatça hareket edebilmeli uzamalı ve kolay yayılmalı güçlenerek sağlıklı bir şekilde bitkilerimiz toprak üzerinde kendisini göstermeli.
Toprağımıza yanmış hayvan gübresi karıştırıyoruz %10 miktarında. Sonra tohumlarımızı serpiyoruz ve hafifçe karıştırıyoruz . Domates , biber tohumlarının üzerini kapattığımız gibi 1 ile 2 cm arası kalınlığında toprak örtmüyoruz toprağı sadece serpiştiriyoruz.
En son can suyunu veriyoruz. Ekiminden 1 ay sonra yemeye başlayabilirsiniz hasat edeceğiniz boyuta ulaşır. Ondan yaklaşık 1 ay sonra da tohumlanma dönemi başlar , hasat edeceğiniz kısımları edin ve kullanın tohumluk bıraktığınız yerlerden 2 ay sonra tohumlanma görürsünüz. Hayırlı bol mahsüllü hasatlarınız olsun.