Yumuşak Tığ İşi Bebek Patiği Yapılışı

Merhaba arkadaşlar. Bebek patik modellerine yeni bir model köpek bebek patiği yapılışı ekliyoruz. Çünkü soğuk bir güne uyandık yine. Farklı örgü patik modelleri sizler için sitemizde mevcut.

Kışlık örgüler kışın başında başlıyor ve sonuna kadar devam ediyor. Tığ işi atkılar, tığ işi bereler, örgü bebek yelekleri, ve daha bir çok örgü modeli örülmeye başladı. Bizde bugün sizlere yumuşacık tığ işi patik yapımını anlatacağız.

Tığ İşi Bebek Patiği Nasıl Örülür ?

Beyaz peluş ip , siyah ip ve tığa ihtiyacımız olacak.

İlk olarak 14 zincir çekerek başlıyoruz.

Daha sonra artı olarak 3 zincir çekip hemen yanındaki ilmeğe aynı yere iki trabzan yapıyoruz. Şimdi arttırma ve eksiltme yapmadan 12 trabzan yapıyoruz. Her ilmeğe bir kez batıyoruz.Hemen yanındaki ilmeğe aynı yere  6 trabzan yapıyoruz. Zincirin diğer kısmına geçiyoruz ve 14 trabzan yapıyoruz. Aynı ilmek içine iki trabzan yapıp başta çektiğimiz 3 zincire ilmek kaydırma ile bağlıyoruz.

Bu turda 1 zincir çekelim ve hemen yanına bir trabzan örelim. Bir sonraki sıraya aynı yere 2 trabzan yapalım. Hemen yanındaki ilmeğe aynı yere 2 trabzan daha yapalım. Şimdi yanındaki ilmekle beraber arttırma ve eksiltme yapmadan her ilmeğe bir kez batarak 12 trabzan yapalım. Şimdi 6 ilmek içine sıra ile ikişer trabzan yapalım. Tekrar yanındaki ilmekle beraber arttırma ve eksiltme yapmadan her ilmeğe bir kez batarak 12 trabzan yapalım. Son kalan iki ilmek içine ikişer trabzan yapalım.

Bu turda da arkadaşlar 3 zincir çekerek başlıyoruz. Hemen yanındaki ilmeğe aynı yere 2 trabzan yapıyoruz. Onun yanındaki ilmeğe 1 trabzan yapıyoruz. Tekrar yanındaki ilmeğe 2 trabzan onun yanındaki ilmeğe 1 trabzan yapıyoruz. Onun yanındakine ise 2 trabzan yapıyoruz.  Şimdi yanındaki ilmekle beraber arttırma ve eksiltme yapmadan her ilmeğe bir kez batarak 12 trabzan yapıyoruz. Yanındaki ilmeğe 1 trabzan yapıyoruz. Onun yanındaki ilmeğe ise aynı yere 2 trabzan yapıyoruz. Bu işlemi 5 kez daha tekrar ediyoruz. Daha sonra arttırma ve eksiltme yapmadan 12 trabzan yapıyoruz. Son kalan ilmeklere 1 trabzan, aynı yere 2 trabzan yapıp bu turuda bitiriyoruz.

Bu turda ise yine 3 zincirle başlıyoruz. Yanındaki ilmeğe 1 sık iğne yapıyoruz. Sırası ile önümüzdeki 5 ilmek içine her ilmeğe iki kez batarak sık iğne örüyoruz. Daha sonra arttırma ve eksiltme yapmadan 6 sık iğne örüyoruz. Şimdi önümüzdeki ilmeklere sırası ile 3 tekli trabzan, 3 ikili trabzan, 2 ikili trabzan yapıyoruz. Şimdi aynı ilmek içine 2 trabzan yapıyoruz. Artırma ve eksiltme yapmadan 2 trabzan yapıyoruz. Bu işlemi 6 kez daha tekrar ediyoruz. Daha sonra 3 ikili trabzan, 3 tekli trabzan, arttırma ve eksiltme yapmadan 6 sık iğne, ve 2 sık iğne örüyoruz. Şimdi aynı ilmek içine 2 sık iğne yapıyoruz. Bu işlemi bir kez daha tekrar ediyoruz. Ve patiğin taban kısmı bitmiş oluyor.

Şimdi patiğin etrafına her ilmeğe bir kez batarak 2 sıra 68 trabzan yapıyoruz.

Patiğin sağ orta kısmından resimden daha net görülecektir. Başlayarak 30 trabzan yapalım.

Şimdi eksiltme işlemine geçiyoruz. Her turda ikişer ilmek birlikte alarak trabzan örüyoruz. 3 tur boyunca eksiltme işlemi yapıyoruz.

Bu turda ise 3 zincir çekiyoruz ve yanından devam ederek 33 trabzan yapıyoruz. 6 tur aynı şekilde örüyoruz.

Kulaklar için 8 zincir çekelim. Artı olarak 1 zincir daha çekelim ve hemen yanındaki ilmeğe aynı yere 2 trabzan yapalım. Daha sonra artırma olmadan 6 trabzan yapalım. Şimdi aynı yere 3 trabzan yapalım. Tekrar artırma olmadan 6 trabzan yapalım.

Bu turda ise 1 zincir çekelim. Aynı yere 1 sık iğne örelim. Hemen yanındaki ilmeğe de aynı yere 2 sık iğne örelim. Onun yanındaki ilmeğe de aynı yere 2 sık iğne örelim. Artırma olmadan 6 sık iğne örelim. Önümüzdeki 3 ilmeğin içine her birine 2 kez batarak sık iğne örelim. Kalan ilmeklere artırma olmadan 6 sık iğne örelim. Ve kulaklarda hazır.

Şimdi siyah iplikle patiğimizin burun ve beneklerini yapalım. Siyah boncuk kullanarak gözlerini dikelim. Patiğimiz kullanıma hazır.

 

Bir cevap yazın